Hyppää sisältöön
Hymyilevät naiset uimarannalla

Näe ja koe

Kajaani-Oulujärvi alue kutsuu sinua nautiskelemaan! Seikkaile hiekkarannoilla, patikoi vaaroilla tai nauti kaupungin kulttuuritarjonnasta ja idyllisistä ostospaikoista. Tekemistä ja kokemista löytyy niin aktiiviselle liikkujalle, nautiskelijalle, kuin kulttuurin ystäville, jotka nauttivat matkailun vaivattomuudesta – Kajaanissa kaikki on lähellä!

Museot ja teatterit

Teatterit ja museot kutsuvat viihtymään kulttuurin parissa. Kajaanin kaupunginteatteri, Generaattori, Kajaanin taidemuseo, Kainuun museo sekä Paltamon Lelumuseo….

Katso museot ja teatterit

Ostokset

Kajaanissa ostosten tekeminen on mutkatonta ja mukavaa. Laadukas paikallinen design, kivijalkaliikkeet sekä suuremmat kauppaketjut löytyvät läheltä. Tähän kaikkeen ihastuu helposti!

Katso ostospaikat

Tekemistä

Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä tai keilahallissa hurahtaa nopeasti useampikin tunti ja elokuvateatterissa pyörii ensi-iltaelokuvat. Kajaani-Oulujärveltä löydät tekemistä myös aivan parhaalle sisäpäivälle!

Katso lisää tekemistä

Nähtävyydet

Kajaanilaisen kulttuurin juuret ovat syvällä menneisyydessä. Kaupungin kehitystä ovat olleet edistämässä monet maamme historiaa värittäneet merkkihenkilöt mm. Elias Lönnrot, Eino Leino ja presidentti Urho Kekkonen. Kajaani-Oulujärveltä löytyy useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita Rauniolinnasta kirkkoihin, Eino Leino -taloon sekä veistoksiin ja muistomerkkeihin.

Tutustu nähtävyyksiin

Luonto, retkeily ja pyöräily

Korkeat vaarat ja sinisenä hohtavat vesistöt tarjoavat monipuolista tekemistä vuoden ympäri. Pyöräily- ja luontoretkeilyreitit tuovat mieluisaa aktiviteettia koko perheelle. Kesäisin voit ihastella suurta Oulujärveä melontareittiä pitkin, suppaillen tai risteillein Ärjän paratiisisaareen. Talvinen Oulujärvi tarjoaa elämyksiä lumikenkäillen, kalastaen tai moottorikelkkaillen.

Katso luonto-, retkeily- ja pyöräilyreitit