Hyppää sisältöön
Linnanvirat esitys Kajaanin rantapuistossa

Tapahtumat

Kajaani-Oulujärven alueella tapahtuu ympäri vuoden! Tarjontaa on Suomen ykkösartisteista aina paikallisiin kulttuuritapahtumiin- ja festareihin. Lisäksi alueen monet museot, näyttelyt ja teatterit tarjoavat nähtävää ja koettavaa jokaiselle.

14.2.-19.5.2024 | Kainuun Museo Kohota korven nainen – elämäntarinoita Kainuusta

On aika nostaa esiin Kainuun naiset!

Näyttelyssä esitellään naisten monikerroksisia ja ainutlaatuisia elämäntarinoita satojen vuosien ajalta ympäri maakuntaa. Naisten tarinat kertovat paitsi ainutlaatuisista elämänkohtaloista, myös ajasta ja paikasta – naisten toimijuuksista.

Vaikka näyttelyssä tutustut kolmeenkymmeneen henkilöön, monet tarinat jäävät vielä kertomatta. Näyttelyssä myös kävijät voivat jättää mielessään olevan tarinan tai muiston kohotettavan arvoisesta kainuulaisesta naisesta.

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuisiin, upeisiin, samaistuttaviin ja jopa kauhistuttaviin kainuulaisiin elämänkohtaloihin Kainuun Museoon (Asemakatu 4, Kajaani). Vapaa pääsy!

Katso Kainuun Museon verkkosivut

30.6.-5.7.2024, JOUTENLAMPI, KAJAANI Kainuun Rastiviikko

Kainuun Rastiviikko on vuosittain Kainuun maakunnassa järjestettävä kansainvälinen suunnistustapahtuma, joka kokoaa suunnistajia eri puolilta maailmaa. Tapahtuma on Suomen suurin suunnistusviikko, ja se on ollut osa suunnistusyhteisön kalenteria jo vuodesta 1966 lähtien. Osallistujajoukko on monipuolinen, sisältäen vasta-alkajia, harrastajia, kuntosuunnistajia ja kilpailijoita kaikilla tasoilla. Tapahtumassa on ikäsarjoja, jotka kattavat alle kouluikäisistä aina 95-vuotiaisiin asti.

Lue lisää Rastiviikon verkkosivulta

KAUKAMETSÄN KONGRESSI- JA KULTTUURIKESKUS Nauti Suomen ykkösartistien konserteista ja tapahtumista

Kajaanin keskustan tuntumassa sijaitseva kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä tarjoaa syksyn aikana runsaan ja monipuolisen kauttauksen huippunimien tapahtumia ja musiikkia.

Tutustu tarjontaan (avautuu uudessa välilehdessä)

Tapahtumakalenteri

Kajaanin kaikki tapahtumat löydät koko Kainuun yhteisestä tapahtumakalenterista osoitteesta www.tapahtumienkainuu.fi

Kajaanin tapahtumakalenteri Ohita upotus: Kajaanin tapahtumakalenteri
Katso kaikki Kajaanin tapahtumat