Hyppää sisältöön

Kajaani-Oulujärven alueella tapahtuu ympäri vuoden! Tarjontaa on Suomen ykkösartisteista aina paikallisiin kulttuuritapahtumiin- ja festareihin. Lisäksi alueen monet museot, näyttelyt ja teatterit tarjoavat nähtävää ja koettavaa jokaiselle.

28.-29.6.2024 klo 15.30-21.30 Kesällä Kajaanin Kauppatorin kupeessa nähdään kaksipäiväinen nykytaiteen minifestivaali

Vaaleanpunaisessa toriteltassa toimiva SLURPS – Uusi nykytaiteen näyttämö tarjoilee kajaanilaisille kattauksen esitystaidetta, performansseja, äänitaidetta, tanssia, musiikkia, runoutta ja nykysirkusta.

SLURPS – Uuden nykytaiteen näyttämön teltta parkkeeraa Brahen patsaan kylkeen Kauppatorin laidalle perjantaina ja lauantaina 28.-29.6. 2024 klo 15.30-21.30. Esitykset ovat ilmaisia ja avoimia kaikille.

Lue lisää Slurps -esityksestä

30.6.-5.7.2024, JOUTENLAMPI, KAJAANI Kainuun Rastiviikko

Kainuun Rastiviikko on vuosittain Kainuun maakunnassa järjestettävä kansainvälinen suunnistustapahtuma, joka kokoaa suunnistajia eri puolilta maailmaa. Tapahtuma on Suomen suurin suunnistusviikko, ja se on ollut osa suunnistusyhteisön kalenteria jo vuodesta 1966 lähtien. Osallistujajoukko on monipuolinen, sisältäen vasta-alkajia, harrastajia, kuntosuunnistajia ja kilpailijoita kaikilla tasoilla. Tapahtumassa on ikäsarjoja, jotka kattavat alle kouluikäisistä aina 95-vuotiaisiin asti.

Lue lisää Rastiviikon verkkosivulta

14.2.-19.5.2024 | Kainuun Museo Kohota korven nainen – elämäntarinoita Kainuusta

Näyttelyssä esitellään naisten monikerroksisia ja ainutlaatuisia elämäntarinoita satojen vuosien ajalta ympäri maakuntaa. Naisten tarinat kertovat paitsi ainutlaatuisista elämänkohtaloista, myös ajasta ja paikasta – naisten toimijuuksista.

Vaikka näyttelyssä tutustut kolmeenkymmeneen henkilöön, monet tarinat jäävät vielä kertomatta. Näyttelyssä myös kävijät voivat jättää mielessään olevan tarinan tai muiston kohotettavan arvoisesta kainuulaisesta naisesta.

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuisiin, upeisiin, samaistuttaviin ja jopa kauhistuttaviin kainuulaisiin elämänkohtaloihin Kainuun Museoon (Asemakatu 4, Kajaani). Vapaa pääsy!

Katso Kainuun Museon verkkosivut

2.6-6.10.2024 | Kainuun Museo Unikudelmia

Oulun lastenkulttuurikeskuksen tuottama näyttely avaa elämyksellisen taidemaailman suomalaisten kirjojen unitarinoista.

Näyttelyn taidemaailma kertoo suomalaisten kirjojen tarinoita. Pääpaino on lastenkirjallisuudessa, mutta mukana on myös aikuisten proosaa unista. Esillä on hieno kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia.

Tutustu Kainuun Museon näyttelyihin

Tapahtumakalenteri

Kajaanin kaikki tapahtumat löydät koko Kainuun yhteisestä tapahtumakalenterista osoitteesta www.tapahtumienkainuu.fi

Kajaanin tapahtumakalenteri Ohita upotus: Kajaanin tapahtumakalenteri
Katso kaikki Kajaanin tapahtumat

KAUKAMETSÄN KONGRESSI- JA KULTTUURIKESKUS Nauti Suomen ykkösartistien konserteista ja tapahtumista

Kajaanin keskustan tuntumassa sijaitseva kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä tarjoaa syksyn aikana runsaan ja monipuolisen kauttauksen huippunimien tapahtumia ja musiikkia.

Tutustu tarjontaan (avautuu uudessa välilehdessä)