Hyppää sisältöön

Kajaanin Runoviikko 3.-7.7.2024

Runoa, musiikkia, teatteria – tunteita, ajatuksia, elämyksiä!

Kajaanin Runoviikko on vuosittain järjestettävä sanataiteen ja esittävän taiteen tapahtuma. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 1976 runon ja suven päivän aikoihin heinäkuun alussa. Tapahtuman järjestää Kajaanin kaupunki. Tapahtuma saa Taiteen edistämiskeskukselta festivaaliavustusta.

Kajaanin Runoviikko oli Finland Festivalsin vuoden 2007 festivaali.

Tapahtuman ohjelmistosta vastaa taiteellinen johtaja. Vuodesta 2019 taiteellisena johtajana on toiminut näyttelijä Kati Outinen. Ohjelma sisältää teatteria, musiikkia ja sanataide-esityksiä eri ikäisille ja eri tyylilajeissa. Esiintymispaikkoina toimivat Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksen salit, Kajaanin kaupunginteatterin näyttämöt ja vuosittain vaihtuvat yllättävätkin tapahtumapaikat eri puolilla kaupunkia.

Ohjelmisto uudistuu joka vuosi, mutta se sisältää myös vuodesta toiseen toistuvia elementtejä, kuten Eino Leino -patsaalla toteutettavat Runovartit, Runokiven paljastus ja runon ja suven päivän lipunnosto.

Tervetuloa Runoviikolle!

Ohjelmistoesite Kajaanin Runoviikon ohjelma 2024

Kajaanin Runoviikko -tapahtuma valloittaa tänä kesänä monipuolisella ohjelmallaan, joka tempaisee mukaansa niin sanataiteen harrastajat kuin musiikin ystävät. Runoviikon taiteellinen johtaja Kati Outinen on luonut kiehtovan ohjelmakokonaisuuden, joka on koettavissa vain Kajaanissa.

Tutustu Runoviikon ohjelmaan

Taiteellisen johtajan tervehdys

Iloa alkaneeseen vuoteen 2024!

Ohjelmiston rakentamisen kuumin hetki on alkuvuosi. Se on hykerryttävää ja aina yhtä jännittävää. Saadaanko aikataulut, esitystilat, näyttämön rakennus-ja harjoitteluajat, tekniset vaatimukset sekä monet muut seikat sovitetuksi niin, että rakentuu rikas ja nautittava kokemus sekä yleisölle että esiintyjille…

Lue Kati Outisen tervehdys kokonaisuudessaan

Suven runoilija

TOMI KONTIO (s. 1966 Helsingissä) on ikäpolvensa arvostetuimpia ja kiitetyimpiä runoilijoita. Hänen kahdeksas runokokoelmansa Tunturin luokse, rakkaan (2023) merkitsee hänen 30-vuotista taiteilijauraansa.

Kontion edellinen runokokoelma Saattaa, olla ilmestyi vuonna 2017. Vuonna 2014 julkaistiin Kontion siihenastiset runot yhteen koonnut Kuviot tähdistä, kengät maailmasta – Runot 1993–2011. 

Kontio on julkaissut myös lastenkirjoja. Yhdessä kuvittaja Elina Warstan kanssa tehty Isäni on hipsteri (2022) oli ehdolla arvostetun Arvid Lydecken -palkinnon saajaksi. Kontion ensimmäinen lastenkirja Keväällä isä sai siivet (Tammi) voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2000. Kontio on kirjoittanut myös kolumneja ja laulujen sanoituksia.

Runoviikko valtaa festarilavan

Runoviikko tekee uuden aluevaltauksen kesällä 2024, kun osa tapahtuman ohjelmasta viedään festarilavalle. Runoviikko toteuttaa perjantaina 5.7.2024 yhteistyössä Kajaani Fest Live -tapahtuman kanssa festaripäivän Kajaanin Liikuntapuistossa. Early Bird -hintaiset lipun on saatavilla 21.1. asti.

Lavalle nousee tekijöitä eri musiikkigenreistä. Tuoreimpana nimenä nähdään Bämä, joka on feministinen, pop-, rap- ja klubimusiikkia yhdistelevä kollektiivi. Muita nimiä ovat aikaisempina vuosina Runoviikko Rock -klubi-illoissa esiintyneet Arppa, Litku Klemetti ja Maustetytöt. Pitkän linjan tekijöistä mukana on Miljoonasade.

Lue lisää ja hanki liput festaripäivään

Kai Niemisen runokivi vuodelta 2021
Nähtävyydet

Kaukametsän runokivet

Kaukametsän Runokivet muodostavat pienen polun, jossa voi aistia menneiden kesien Runoviikon tunnelmia. Lue lisää

Yhteystiedot