Hyppää sisältöön

Herman Renforsin Kajaania -kierros

Kierroksella kerrotaan Herman Renforsista - Kajaanin ensimmäisestä teollisuusyrittäjästä, yhteiskunnallisesta vaikuttajasta, matkailun ja urheilun edistäjästä sekä valokuvaajasta.

Herman Renfors (1849–1928) tuli kuuluisaksi uistimien ja muiden kalastusvälineiden valmistajana. Hänen tehtaassaan tehtiin kiviesineitä sekä turkis- ja nahkatuotteita. Renfors oli käynnistämässä matkailua, rautatie- ja puhelinyhteyksiä ja hiihtourheilua. Hän oli myös taitava valokuvaaja.

Opas tulee mukaan bussiin kiertoajelupysäkiltä Kauppatorin rannasta.  Kierroksella tutustutaan Kajaanin linnan historiaan kävellen Eino Leinon patsaalta linnanraunioiden kautta tervakanavalle. Siitä kaupunkikierrosta jatketaan bussilla. Kierroksen aikana tulevat tutuiksi kaupungin merkkihenkilöt, historian tarinat, nykypäivä ja nähtävyydet.

Kiertoajelu jatkuu Paltaniemelle, jossa tutustutaan vuonna 1726 rakennettuun kuvakirkkoon ja Keisarintalliin, joka on muistona Aleksanteri I:n vierailusta. Lisäksi vieraillaan Eino Leino -perinnetalossa. Opastuksen kesto on noin 3 tuntia.

Kierrokseen voi yhdistää Herman Renforsin puolison Agnes Castrenin ja piian Liinan rooliesityksen, jonka kesto on noin 15 min.