Hyppää sisältöön

Kajaanin torit

Linnakatu 16, Urho Kekkosenkatu 14
Kajaanin keskustassa on kaksi viihtyisää torialuetta: Raatihuoneentori ja Kauppatori.

Raatihuoneentori

Raatihuoneentori on Kajaanin vanhin torialue, jossa torikauppa aloitettiin vuonna 1899. Torikauppa siirtyi Kauppatorille vuonna 1914 Raatihuoneentorin käytyä liian ahtaaksi. Torilla sijaitsee Kajaanin kulttuurihistoriallisesti merkittävin ja vanhin keskusta-alueella säilynyt rakennus Raatihuone. Raatihuoneentorilla on esiintymislava, kesäisin suihkulähde ja joulun aikaan perinteiset havupukit.

Raatihuoneentorin kesätunnelmasta voit nauttia musiikin merkeissä Raatihuoneentorin Lauluilloissa keskiviikkoisin  klo 18.00 alkaen 21.6. (Kesto noin 1 h).

Sijainti: Linnakatu 16

Kauppatori

Kajaanin kauppatorilla on käyty kauppaa jo yli 100 vuotta. Kesäisin Kauppatorilla on myynnissä satokauden antimia sekä muita herkkuja jäätelöstä muikkuihin ja lettuihin. Torilla voit nauttia kesäisen Kajaanin tunnelmasta jo aamuvarhain, ja lauantaisin 17.6. alkaen kajahtaa Kauppatorin torisoitot
klo 10.00.

Kauppatorilla on vuosittain neljät markkinat: helmimarkkinat helmikuussa, Pietari Brahen markkinat toukokuussa, syysmarkkinat syyskuussa 10. päivän tienoilla ja joulumarkkinat joulun alla.

Sijainti: Urho Kekkosenkatu 14