Hyppää sisältöön

Kalevalainen Kajaani -kierros

Kierroksella pääset tutustumaan Elias Lönnrotin toimintaan Kajaanissa unohtamatta kaupungin nykypäivää. Kierros jatkuu Paltaniemelle, jossa vierailet vuonna 1726 rakennetussa Kuvakirkossa ja Keisarintallissa.

Lönnrot asui vuosina 1834 – 1835 Hövelön torpassa samassa pihapiirissä, missä Eino Leino myöhemmin syntyi. Opas kertoo myös Leinon lapsuudesta sekä kotimaisemista ja voit vierailla myös Eino Leino -perinnetalossa.  Kierrokseen voi liittää Elias Lönnrotin puolison Maria Piponiuksen rooliesityksen, jonka kesto on noin 10 minuuttia.

Elias Lönnrot toimi Kajaanin piirin ja linnan lääkärinä vuosina 1833–1853. Hän teki Kajaanista käsin laajoja rokotus- ja runonkeruumatkoja Karjalan laulumaille ja loi Kalevalan muistiinmerkittyjen runojen pohjalta. Lönnrot oli tiedemies, kansanvalistaja ja tietokirjailija sekä suomen kielen sanaston kehittäjä, lehtimies, virsirunoilija ja kulttuurivaikuttaja.

Kalevelaisen kierroksen tilaukset ja varaukset- sekä hintatiedot sähköpostitse Kajaanin Matkaoppailta. Kierroksen kesto noin 2h.