Hyppää sisältöön

Sinisiä ajatuksia Sotkamossa -kierros

”Ihmisellä on avaruuvessa kusiaisen valtuuvet.” Veikko Huovisen jalanjäljille Sotkamoon vie monta tietä. Kierroksella tutustut niin Veikko Huovisen työhuoneeseen kuin Vuokatinvaaran laelta avautuviin mahtaviin näkymiin.

Matkailuoppaan seurassa voit tutustua Hirmuiseen humoristiin tai kulkea Muina miehinä, kirjailijan muistelmia kuunnellen.

Pääkohteena on Huovishuone, jossa kuulet kirjailijaprofessori Veikko Huovisen elämäntyöstä. Alkuperäisestä työhuoneesta sinne on siirretty huonekaluja, kirjallisuutta, kirjailijalle tärkeitä esineitä, tauluja ja julisteita. Näin on pyritty tavoittamaan huovismainen tunnelma.

Vierailemme 1870 valmistuneessa Sotkamon kirkossa, jonka on suunnitellut arkkitehti Johan Oldenburg. Hirvensaaressa pysähdymme katsomaan Veikko Huovisen tuotannolle omistettua Nina Ternon Havukka-ahon ajattelija -veistosta. Vuokatin kohteita ovat Katinkullan alue, urheiluopisto ja hiihtoputki. Vuokatinvaaran laelta avautuu komea näkymä, johon matkailijoiden lisäksi ovat ihastuneet Eino Leino, Ilmari Kianto ja monet muut taiteilijat.

Tilaukset, varaukset ja lisätiedot

Sähköpostitse Kajaanin matkailuoppailta