Hyppää sisältöön
Muutosta Ilmassa esitys_Kuvaja_Saxholm_Riski

Ensi-illassa Vaara-kollektiivin klovneriaesitys Muutosta ilmassa

Vapaa ammattiteatteri Vaara-kollektiivin uusi ensi-ilta on ilmastonmuutosta ja ilmastotunteita käsittelevä klovneriaesitys Muutostailmassa. Ensi-ilta nähdään Generaattorilla lauantaina 29. lokakuuta.

Humoristisella otteella suoraan katsojia puhutteleva Muutosta ilmassa on klovneriaesitys, joka syöksähtää ilmastonmuutoksen herättämien tunteiden pyörteisiin. Esityksessä toteutuu klovnin ihmettelevä katse kohti ilmastokriisiä ja alati kiihtyvää luontokatoa. Klovnit katsovat myötätunnolla erilaisiin, voimakkaisiinkin tunteisiin ja aiheisiin sekä pyrkivät löytämään toivoa ja lohtua myös silloin kun tuntuu erityisen näköalattomalta.

Esityksen materiaalina on käytetty mm. tutkija Panu Pihkalan ilmastotunteitakäsittelevä kirjallisuutta sekä psykologi Taina Laaneen tekstejä myötätunnosta ilmastonmuutoksen äärellä. Tarvitaan tunteiden tunnistamista ja uusia tunnesanoja.

Esityksessä näyttämöllä ovat Anna Riski, Karoliina Kuvaja ja Sara Saxholm. Saxholm toimii esityksessä myös äänisuunnittelijana ja säveltäjänä. Esityksen visuaalinen suunnittelu ja toteutus on Riskin ja Kuvajan käsialaa. Ohjauksellisena apuna ja klovnerian asiantuntijana on toiminut Laura Rämä.

Ensi-illan jälkeen esitys lähtee kiertueelle. Kiertueella esitys on suunnattu yläkouluikäisille, toisen asteen opiskelijoille sekä nuorille aikuisille. Koululaisesitysten yhteydessä opettajille annetaan jälkityöstöpaketti, jonka avulla nuoret pääsevät opettajan johdolla käsittelemään esityksestä nousseita tunteita ja aiheita. Jälkityöstöpaketin on suunnitellut Elsa Lankinen. Esityksen näkevät tänä syksynä kaikki kajaanilaiset yläkoululaiset. Nämä esityksen toteutetaan yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa.

Esitykset Kajaanin Generaattorilla la 29.10. klo 19, pe 11.11. klo 19, su 13.11. klo 15, la 19.11. klo 15, su 20.11. klo 15, pe 16.12. klo 19, la 17.12. klo 15

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille. Esityksen toteuttamista on tukenut Taiteenedistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätiedot

Karoliina Kuvaja
p. 050 343 7518
vaarakollektiivi(at)gmail.com

Lähde: Vaara-kollektiivi 24.10.2022

Aihealueet