Hyppää sisältöön
Höyrylaiva Oulunjärvellä

Höyrylaiva Koutan risteilyllä ennätysmäärä matkustajia kesällä 2022

Suomen pohjoisin matkustajahöyrylaiva Kouta teki ennätyksen matkustajamäärissä kuluneella risteilykaudella. Yhteensä sadalla risteilyllä oli 3095 matkustajaa, joista heinäkuun yleisöristeilyillä 1877.

Yleisöristeilyjen matkustajamäärä säilyi samalla tasolla kuin edeltävinä vuosina, mutta kahden koronavuoden jälkeen kulunut kesä lisäsi merkittävästi yritysten ja ryhmien tilausristeilyjä.

Kouta-laivan risteilykausi alkoi toukokuussa ja päättyi tällä kaudella syyskuussa. Suosituin risteily oli edelleen Ärjänsaaren risteily. Kesän aikana yli satavuotias höyrylaiva ehti vierailemaan myös Paltamon Melalahdessa, Manamansalossa sekä Vaalassa ja Kuostonsaaressa.

Viimeisimpinä risteilyvieraina Kouta vei Oulujärven maisemiin kansainvälisiä matkanjärjestäjiä, jotka olivat tutustumassa kainuulaisiin matkailukohteisiin. Kiinnostusta risteilyille on jatkossakin ja höyrylaivaristeilyt jatkuvat vuonna 2023 perinteiseen tapaan. Tilausristeilyjä on varattu jo seuraavalle kesälle ja yleisöristeilyjen lahjakorttimyynti on myös käynnistynyt.

KOUTA LAIVAN KESÄ 2022

100 risteilyä

3095 matkustajaa,

joista kesän yleisöristeilyillä 1877

Kesän yleisöristeilyjen käyttöaste 61,34 %

2070 merimailia

120 mottia koivua

15 henkilöä miehistössä kesän aikana

Kausi alkoi toukokuussa ja päättyi syyskuussa.

Lisätietoja

Aihealueet