Hyppää sisältöön
Pinkeissä valoissa tanssiva nainen
Kuva Minna Canthin klassikkonäytelmästä Anna Liisa. Kuvaaja Veera Konsti.

Kajaani on kotimaan stressittömin kaupunkilomakohde

Kajaani lupaa matkailijoille helpon loman kompaktissa kaupungissa, jossa aikaa ei tarvitse käyttää vertailuun eikä hortoiluun.

Hotelli, teatteri ja ravintolat saman kadun varrella

Kaupunkilomakohteen toiveet ovat tyypillisesti: mukava hotelli, hyvä ravintola, ehkä kiva viinibaari ja jotakin kulttuuria tai porekylpyjen lämpöä. Kajaanista löytyvät kaikki.

Kevään 2024 Matkamessuilla Kajaani esittäytyy uudessa valossa. Kajaani nimittäin ei ole vain Runoviikosta tai Kainuun Musiikkijuhlista tunnettu kesätapahtumakaupunki, vaan kohde myös kaupunkikohdetta etsiville talvimatkailijoille.

”Kompakti keskusta on etu kaupunkilomailijalle etenkin talvella. Meiltä Kajaanista löytyvät kaikki lomailijan palvelut läheltä toisiaan”, Kajaanin kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Milja Korhonen

”Aikaa ei tarvitse käyttää pitkiin siirtymisiin paikasta toiseen, sillä muutaman askeleen päässä on tarjolla esimerkiksi useampia erilaisia ravintoloita ja kahviloita”.

Mikäli toiveissa on hemmotteleva staycation, Korhonen suosittelee hotellilomaa suositun vesiliikuntakeskus Kaukaveden yhteydessä upeassa jokimaisemassa, mutta silti aivan kaupungin keskustassa.

Teatteri kutsuu tanssimaan

Talvikauden lomakaupungiksi Kajaani sopii myös kulttuuritarjontansa ansiosta. Kaupungissa sijaitsee tunnettujen teatterintekijöiden avoimesti parhaaksi ja arvostetuksi työpakaksi nimeämä, ohjelmistoltaankin useana vuonna alallaan palkittu Kajaanin Kaupunginteatteri. Teatteria johtaa Anni Mikkelsson.

Syksystä lähtien teatteriin on kutsunut yleisöä ympäri Suomen Minna Canthin rohkeasti dramatisoitu klassikkoteos Anna Liisa. Mukana teoksessa on kajaanilainen tanssiryhmä Routa Company. Kevään ohjelmisto jatkaa teemoja kysymällä, saanko olla oma itseni ja tulenko hyväksytyksi.

”Ohjelmistossa on keväällä luvassa myös musiikkia siihen malliin, että yleisöllä on mahdollisuus jopa pyörähdellä tanssissa mukana”, teatterinjohtaja Mikkelsson kertoo.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Milja Korhonen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kajaanin kaupunki
milja.korhonen@kajaani.fi
p. +358 40 624 2251

Anja Lappi-Hautamäki
hallintopäällikkö, tuottaja
Kajaanin kaupunginteatteri
p. +358 40 502 8647
anja.lappi-hautamaki@kajaani.fi

 

Aihealueet