Hyppää sisältöön

Kajaanin Runoviikon avajaiset tarjoaa huikean startin kesän tapahtumaan

Kajaanin Runoviikon avajaisia vietetään keskiviikkona 3.7.2024 klo 13.00 alkaen Kaukametsän salissa. Kahvitarjoilu alkaa klo 12.00. Tilaisuudessa kuullaan puheita ja otteita Runoviikon tämän kesän ohjelmasta. Luvassa on myös jotain, mitä ei ole koettavissa tapahtuman aikana missään muualla.

Runoviikon avajaiset kokoavat Kaukametsän saliin sankoin joukoin kutsuvieraita, yleisöä ja talkoolaisia. Ohjelma rakentuu vuosia toistuneiden ohjelmaosuuksien varaan, mutta sisältää joka vuosi myös yllätyksiä. Tänä kesänä ohjelmassa muun muassa kunnioitetaan vuoden aikana pois nukkuneita Runoviikon vakiokävijöitä, kuten Kaj Chydeniusta.

Parin vuoden ajan tehtyä ohjelmavaihtoa Kajaani tanssii -tapahtuman ja Runoviikon välillä jatketaan myös tänä kesänä. Kajaani tanssii -tapahtumassa palkittu Kajaani Dance -tanssikoulun oppilaiden Irene Summasen, Seela Summasen ja Ella Kelan tanssiesitys Liisat ihmemaassa nähdään avajaisohjelmassa.

Perinteikkään Kajaanipuheen pitää vuoden alusta Runoviikon tiedottajan tehtävistä väistynyt Veikko Halmetoja.

– Kajaanipuhe on arvokas perinne, joka sitoo Runoviikon aikaan ja ajankohtaisiin asioihin. Kun palaa menneisiin Kajaanipuheisiin, muistaa kulloisenkin hetken ja tunnelman. Olen ylpeä saadessani liittyä tähän ketjuun, Runoviikolla yli kymmenen vuoden ajan toiminut kuraattori ja galleristi Veikko Halmetoja toteaa.

Lisäksi avajaisissa kuullaan mm. maakuntajohtaja Riikka Pirkkalaisen ja Suven runoilija 2024 Tomi Kontion tervehdykset. Luvassa on myös musiikkia kaiken ikäisille. Ennen avajaisia klo 12.00 paljastetaan Kaukametsän aukiolla Runokivi eli graniittilaatta, johon Suven runoilija Tomi Kontio on valinnut säkeen tuotannostaan. Runokiven paljastukseen on vapaa pääsy. Avajaisiin voi ostaa lippuja Kajaani Infosta tai lippu.fi:n kautta.

Lisätietoja:

Minna Tuunainen, tapahtumapäällikkö
p. 044 7100 922
minna.tuunainen@kajaani.fi

Aihealueet