Hyppää sisältöön
Näyttelijä pitää leikkikalaa kädessään
Maaginen meri. Kuvaaja Minna Hyvönen

Maaginen Meri – sukellus meren ihmeelliseen maailmaan perheen pienimmille

Vaara-kollektiivin uusin vauva- ja taaperoteatteriesitys Maaginen meri saa ensiaamunsa perjantaina 26.1. Esityspaikka on meriakvaarioksi muuttunut liikehuoneisto Kajaanin keskustassa.

Maaginen meri on lempeän leikkisä, visuaalinen ja musiikillinen sukellus meren ihmeelliseen maailmaan. Näyttämöllä päästään ihastelemaan muun muassa kiehtovia mereneläviä, silittämään merihuituloita ja keinumaan aaltojen tahtiin. Meriseikkailun lopuksi palataan takaisin tutulle rannalle evästauolle.

”Vauvateatteri on aivan omanlaistaan teatteria. Konttaaminen, syöminen ja nauraminen ja kaikki vauvojen reaktiot kuuluvat asiaan. Pienet saavat halutessaan liikkua ja esitys elää yhdessä vauvojen ja taaperoiden kanssa. Ihana yhteinen hetki”, kertoo esityksen ohjaaja Saara Karjalainen.

Esitys toteutetaan meriakvaariossa, joka on rakentunut Vaaran taiteilijoiden toimesta osoitteeseen Kauppakatu 36. Sisäänkäynti esitykseen on Generaattorin sisäpihalta, johon voi jättää rattaat ja siirtyä meriseikkailun äärelle. Esityksen lopun eväsretken eväät kuuluvat lipun hintaan.

”Vauvojen ja taaperoiden kanssa ei ole liikaa tekemistä tai paikkoja mihin mennä. Vauvateatteria vielä harvemmin. Tämä taitaa olla kaikkien aikojen toinen kainuulainen vauvateatteriesitys”, kertoo näyttelijä Karoliina Kuvaja.

Esitystapahtuma on suunniteltu kauttaaltaan vauva- ja taaperoystävälliseksi kokemukseksi, jonka ääreen on helppoa ja turvallista tulla perheen pienimpien kanssa. Esityksen suositusikä on 2kk– 36kk, mutta se sopii nautittavaksi myös vanhempien sisarusten kanssa.

”Kokemus on kertonut, että vähän vanhemmat sisaruksetkin viihtyvät mukana porukassa. Jotta ei kun poppoo kasaan ja yhdessä teatteriin. Tämä voi olla myös hauska hetki ottaa isovanhemmat mukaan ja kokea lapsen ensimmäinen teatterikokemus yhdessä”, sanoo merellä toisena uimarina seikkaileva Anna Riski.

Esityksen ohjaa Saara Karjalainen ja näyttämöllä nähdään Anna Riski ja Karoliina Kuvaja. Äänisuunnittelusta vastaa Juho Hannikainen ja skenografiasta Soile Savela. Maaginen meri jatkaa Kajaanin esitysten jälkeen itäisen ja pohjoisen Suomen harvaan asuttujen alueiden kiertueelle sekä mahdollisille festivaalivierailuille syksyllä 2024.

Aiemmin Vaara-kollektiivi on kutsunut vauvat ja taaperot vanhempineen Fantasiametsään. Tällä kertaa suuntaamme aaltoihin merivirran mukaan!

INFO

Esitykset

  • Pe 26.1. klo 10 ensiaamu
  • La 27.1. klo 14 ja klo 16
  • To 1.2. klo 10
  • La 3.2. klo 14 ja klo 16
  • Su 4.2. klo 10 ja klo 14
  • Ke 7.2. klo 10
  • Pe 9.2. klo 14
  • La 10.2. klo 10 ja klo 14

Esitykset Kajaanin keskustassa meriakvaarioksi muuttuneessa liikehuoneistossa osoitteessa Kauppakatu 36 B.  Sisäänkäynti Generaattorin sisäpihalta. Raatihuoneentorilta porttikongista sisäpihalle, josta löydät perille:)

Kesto noin 45 minuuttia.

Sukelletaan mereen! Lippu sisältää esityksen ja retkieväät.

Työryhmä

Esiintyjät Karoliina Kuvaja ja Anna Riski

Ohjaus Saara Karjalainen

Äänisuunnittelu Juho Hannikainen

Skenografia Soile Savela

Esityksen toteuttamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.