Hyppää sisältöön
Oulujärvi Rock-risteily 29.6.2024

Oulujärven Rock-risteilyllä Ville Leinonen, Lau Nau ja Orvokki

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Oulujärven rock-risteily ottaa tulevana suvena kyytiinsä suomalaisen indie popin ja rockin kärkikaarista Ville Leinosen, Lau Naun ja Orvokin. Järvelle suunnataan kesäkuun lopussa 29.6. Aluksena toimii tuttuun tapaan yli 100-vuotias höyrylaiva Kouta.

Tämän vuotisen risteilyn avaa Valumo -yhtyeensä kanssa tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Ville Leinonen. Savonlinnan kuplivasta skenestä nousseesta Leinosesta leipoutui 2000-luvun alun romantiikan ja rakkauden runopoikalähettiläs, jonka ensimmäinen sooloalbumi Suudelmitar on yksi aikansa klassikkolevytyksiä. Balladeja metsäpoluilta ja merten rannoilta itsevarmasti tykittänyt albumi on sen monipuolisen soolotuotannon alkupiste, josta päästään nauttimaan myös rock-risteilyllä Leinosen pehmeän ja maailmaa hyväilevän otteen liukuessa Oulujärven aalloille.

Toisena esiintyvä Lau Nau on suomalaisen indie-musiikin kansainvälisiä nimiä. Tunnelmallista, syvälle pinnan alle uppoavaa ja siellä uiskentelevaa musiikkia tekevä Lau Nau lähti liikkeelle jonkinlaisesta folk-laulajan lähtökohdasta, mutta on konemusiikkivaikutteiden kautta päätynyt kauas perinteisen folkin kaavoista. Moneen suuntaan aukeavan tuotannon tehnyt laulaja-lauluntekijä ja tuottaja tekee tätä nykyä niin elokuvasävellyksiä kuin ääni-installaatioita. Lau Naun viimeisin työ filmin alalla on musiikki Katja Gauriloffin koltansaamelaiseen Je’vida -elokuvaan yhdessä Pekko Käpin kanssa. Tästä työstä hän voitti parhaan musiikin Jussi-palkinnon tämän vuotisessa elokuva-alan Jussi-gaalassa.

Jo pidemmän uran tehneiden tekijöiden jälkeen kesäinen rock-risteily huipentuu nuoren uuden tulijan Orvokin keikalla. Orvokin viimevuotinen, omaperäinen debyyttilevy kirvoitti hurmaantuneita arvioita. Helsingin Sanomien Ilkka Mattila kirjoitti kuinka “Orvokki, 23, teki viiden tähden levyn, jolle ei voi löytää verrokkeja” ja kuvaili kuinka levyllä ambient törmäili vanhanaikaiseen kaihoon ja hurjaan breakbeatiin. Leikkisän arvoituksellisen ja yllättävä elektropop vei Orvokin myös vuoden Teosto-palkintoehdokkaaksi.

“Tämänvuotinen risteily on huiman indie-musan juhlaa. Mennään pinnan alle, syvään päähän ja jotakuinkin cooleimpiin tunnelmiin mitä järvellä voi päästä. Myynnissä on totutusti vain 40 lippua, joten ei kun kyytiin tähän butiikkifestarien butiikkifestariin”, kertoo Rauniokaupunki ry:n Veikko Leinonen.

Risteilyn ohjelmasta vastaa Rauniokaupunki ry. Liukuvista kyydeistä järvelle vastaa puolestaan yli 100-vuotias ja edelleen alkuperäisellä höyrykoneella käyvä höyrylaiva Kouta. Tällä kertaa risteily seikkailee Oulujärvellä rantautuen iltauinnin ajaksi Paltaniemen idylliselle uimarannalle.

Oulujärven Rock-risteily 29.6.2024 klo 16-20

Esiintymässä Ville Leinonen, Lau Nau ja Orvokki. Lisätiedot löytyvät Rauniokaupunki ry:n Facebook sivulta (facebook.com/rauniokaupunkiry) ja höyrylaiva Koudan nettisivuilta (oulujarviristeilyt.fi)

Lisätiedot

Veikko Leinonen
Rauniokaupunki ry
050 570 6577

www.facebook.com/rauniokaupunkiry

Aihealueet