Hyppää sisältöön
Maustetytöt. Kuva: Aki Roukala

Runoviikko valtaa festarilavan

Runoviikko tekee uuden aluevaltauksen kesällä 2024, kun osa tapahtuman ohjelmasta viedään festarilavalle. Runoviikko toteuttaa perjantaina 5.7.2024 yhteistyössä Kajaani Fest Live -tapahtuman kanssa festaripäivän Kajaanin Liikuntapuistossa.

Runoviikon festaripäivän teemana on laululyriikka sanataiteena. Tavoitteena on tuoda esille suomalaista laululyriikkaa isona kattauksena, jossa on esillä eri sukupolvien laululyriikan tekijöitä. Lavalle nousee tekijöitä eri musiikkigenreistä. Tuoreimpana nimenä nähdään Bämä, joka on feministinen, pop-, rap- ja klubimusiikkia yhdistelevä kollektiivi. Bämä esiintyy kesällä 2024 myös muun muassa Ruisrockissa.

Muita nimiä ovat aikaisempina vuosina Runoviikko Rock -klubi-illoissa esiintyneet Arppa, Litku Klemetti ja Maustetytöt. Pitkän linjan tekijöistä mukana on Miljoonasade, jonka keulakuva Heikki Salo on tehnyt tekstejä lukuisille artisteille sekä kirjoittanut näytelmiä, televisio- ja radio-ohjelmia ja kirjoja. Runoviikon festaripäivään on myynnissä päivälippuja, mutta päivän ohjelma sisältyy myös Kajaani Fest Liven kahden päivän lippuun.

Festaripäivän liput ovat myynnissä lippu.fi -verkkokaupassa ja toimipisteissä sekä Kajaani Infossa. Early Bird -hintaiset lipun on saatavilla 21.1.2024 asti.

Aihealueet