Hyppää sisältöön

Linnanvirran katutaide ja installaatiot 

PE 30.8. KLO 16-18, Installaatio klo 20.30-22 | Rantapuisto (nro 6 ja 12) Varjotaidetta Rantapuistossa

Taiteilija Paula Vilmin, Varjojen kesyttäjän, varjotaidetyöpaja ja installaatio valtaavat Rantapuiston ja rauniolinnan perjantaina.

PE 30.8. KLO 17-20 | LA 31.8. KLO 11-21 | Lussitupa (nro 3) Kuvataidetapahtuma Lussituvalla

Taidevaltatie Toivo ry:n organisoima kuvataidetapahtuma valtaa Lussituvan ja sen ympäristön perjantaina ja lauantaina.

Taiteilija Kaarina Kuusisto-Lukkari esittelee lauantaina klo 16-18 Lussituvalla 3D-kynällä tehtävää taidettaan ja tekniikkaa. Illan pimentyessä Lussitupa valaistaan venetsialaisten kunniaksi.

Lussituvalta löytyy myös Taidevaltatie  Toivo ry:n Taidetta ja Tervaa – popupkahvila -ja taidemyyntipiste. Kahvilasta löydät tervaisia herkuttelutuotteita ja taidemyyntipisteestä mm. julistetaidetta ja muita persoonallisia taiteilijoiden töitä.

Lussitupa (Ämmäkosken kanavan sulkuvartijan tupa) on avoinna pe klo 17–20 ja la klo 11–21 (valaistus klo 19.30 alkaen).

LA 31.8. KLO 11-15 | Teppanan viljamakasiini (nro 5) Museot Goes Ysäri!

Ysäri saapuu Teppanan viljamakasiiniin! Linnanvirrassa nostalgista ysäriä pääsee kokemaan viljamakasiinissa muun muassa valokuvataiteen, sarjakuvien ja sarjakuvatyöpajan parissa. Kainuun Museo ja Kajaanin taidemuseo järjestävät ohjelmaa kaikenikäisille. 

LA 31.8. KLO 13-15 | Kyynäspuisto (nro 14) Kynäruisku-maalaustempaus

Tule testaamaan maalaamista kynäruiskulla! Taiteilija Heidi Kuvaja-Oksman ja Taidevaltatie Toivo järjestävät maalaustempauksen lapsille ja nuorille klo 13-15 Rantapuistossa. Taiteilijan kynäruisku-maalaustöihin pääsee myös tutustumaan Taidekujalla.

LA 31.8. klo 11-15, Eino Leinon patsaan ympäristö (nro 12) Maailman pienin elokuvateatteri

Maailman pienimmässä elokuvateatterissa esitetään Hanna-Mari Hotan Kasvu-animaatio. Kasvu on animaatio, joka asettaa katseen maantasolle. Se tarkastelee tienvierusten, metsien ja soiden kasvillisuutta. Lehdet, terälehdet ja oksat levittäytyvät muodostaen kokonaisuuden, jonka äärellä katsoja voi hetken hengähtää. Animaatio tekee näkyväksi luonnon, jonka monesti näemme ympärillämme, mutta jota emme kunnolla ehdi katsomaan. Jokaiselle kasville annetaan animaatiossa oma hetkensä ja kohtauksensa. Katse kirjaimellisesti lasketaan ruohonjuuritasolle ja kasveja pääsee katselemaan etäisyyksiltä joista niitä mahdollisesti harvemmin tulee tarkasteltua.

Maailman pienin elokuvateatteri on teltta, jossa Kasvu-animaatiota esitetäään. Elokuvateatteriin mahtuu korkeintaan kaksi katsojaa kerrallaan. Animaation kesto 3 min.

LAUANTAI 31.8. KLO 11-16 | Kyynäspuisto (nro 14) Tule ostoksille Taidekujalle

Linnanvirran taideohjelmaan kohoaa toisen kerran kainuulaisten käsityöyrittäjien sekä muiden toimijoiden kojuja. Taidekujalla voi tehdä ostoksia, osallistua työpajoihin ja hengähtää levähdyspisteellä toiminnan lomassa.

Taidekujalla on mukana käsityöyrittäjiä, yrityksiä sekä Taidevaltatie Toivo ry:n toteuttama julistetaiteen esitys. Tule tutustumaan ja tekemään löytöjä!

Taidekujalla nähdään myös Taidevaltatie Toivon toteuttama kierrätystaiteen näyttely perustuen taiteilija Pertti Ohtosen ja Romurinsessa Marjut Kauppisen töihin.

Katso Linnavirta puistojuhlan koko ohjelma