Hyppää sisältöön
Linnanvirta

Linnanvirta puistojuhla info

Linnanvirta puistojuhla on koko kaupungin yhteinen puistojuhla, josta löytyy elämyksiä ja tapahtumia kaikenikäisille.  Linnanvirta tarjoaa monipuolista taidetta, yhdessäoloa ja herkullista paikallista ruokaa Food Festivalin merkeissä. Historiaa ja hipsteritunnelmaa ennakkoluulottomasti yhdistelevä ohjelmakokonaisuus tarjoaa ihmeteltävää koko perheelle.

Tutustu Linnanvirta puistojuhlan ohjelmaan tästä.

Sijainti ja saapuminen

Linnanvirta puistojuhla järjestetään kauniin Kajaanin Rantapuiston alueella (Brahenkatu 1-3, 87100 Kajaani). Tapahtumaviikonlopun aikana lauantaina vietetään myös koko kaupungin yhteisiä Venetsialaisia. Suosittelemme saapumista paikalle kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla ruuhkan välttämiseksi.

Huomioithan myös, että Rantapuiston läheisyydessä on niukasti parkkipaikkoja. Tapahtuma-aikana linnansilta suljetaan yleiseltä liikenteeltä.

Katso tapahtuma-alueen kartta (PDF) – Päivitetään kesän 2024 aikana.

Pysäköinti

Suosittelemme saapumaan paikalle mahdollisuuksien mukaan ensisijaisesti kävellen tai pyörällä. Rantapuiston välittömässä läheisyydessä on niukasti parkkipaikkoja, mutta voit jättää autosi hieman kauemmas esimerkiksi Kaukametsän parkkialueelle.

Tapahtuma-aikana linnansilta suljetaan yleiseltä liikenteeltä.

Esteettömyys

Rantapuisto sijaitsee osittain mäessä, ja valitettavasti puistossa liikkuminen ei ole täysin esteetöntä. Huomioithan, että rauniolinna ei ole esteetön ja liikkuminen sallittua ainoastaan sille merkityllä alueella. Tapahtumien aikana aluetta valvoo järjestyksenvalvojat.

Alueella on esteetön wc. Tapahtumaviikonlopun aikana tietoa alueella liikkumisesta saat Kajaanin kaupungin Info-pisteeltä Rantapuistossa. Jos sinulla on kysyttävää tapahtuman esteettömyydestä, autamme mielellämme: linnanvirtafestivaali@gmail.com.

Palvelut

Alueelta löytyy WC-tilat, ensiapupiste ja infopiste. Ruokaa ja juomaa on tarjolla Food Festivaalin alueella.

Siisteys

Alueelta löytyy useita jätepisteitä roskien lajitteluun. Pidetään festivaalialue yhdessä siistinä ja huolehditaan omista jätteistä, jotta kaikki voivat nauttia miellyttävästä puistojuhlasta.

Turvallisuus

Alueella on ensiapupiste ja ensiapuhenkilöstöä. Noudata tapahtumajärjestäjän ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Linnanvirta puistojuhla on syrjinnästä vapaa tapahtuma. Puistojuhlan henkilökunta, vapaaehtoiset, vieraat ja esiintyjät ovat kaikki velvollisia noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita, jotta saamme luotua tapahtumasta turvallisen kaikille.

Turvallisemman tilan ohjeet

  • Kunnioita toisen henkilökohtaista tilaa ja itsemääräämisoikeutta.
  • Älä pilkkaa, hauku tai nolaa toista teoillasi tai puheillasi.
  • Älä yleistä tai tee oletuksia toisen taustoista, kokemuksista, sukupuolesta tai seksuaalisuudesta.
  • Suhtaudu ennakkoluulottomasti uusiin aiheisiin, ihmisiin ja näkökulmiin.
  • Kuuntele ja opi, ja ota avoimesti vastaan saamasi palaute.
  • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut toista.
  • Jos kohtaat epäasiallista käytöstä tapahtumassa, ilmoitathan asiasta Linnanvirran henkilökunnalle, ensiapuryhmälle tai järjestyksenvalvojalle.

Yhteystiedot

Roosa Yrjölä
ohjelmatuottaja (ohjelma)
p. 040 146 8274
linnanvirtafestivaali@gmail.com

Satu Pyykkönen
tapahtumatuottaja (tapahtuma-alueen rakentaminen)
p. 044 710 0058
satu.pyykkonen@kajaani.fi