Hyppää sisältöön

Eino Leinon lapsuusmaisemat -kierros

Kauppatorin ranta
+358445005276
Eino Leinon lapsuusmaisemat -kierroksella tutustutaan Kajaanin keskustan nähtävyyksiin ja Eino Leinon muistomerkkiin sekä Paltaniemellä Kuvakirkkoon ja Eino Leino -perinnetaloon.

Armas Einar Leopold Lönnbohm, runoruhtinas Eino Leino, syntyi heinäkuun 6. päivänä 1878. Hän asui lapsuutensa Hövelössä, nykyisin Kajaaniin kuuluvassa Paltaniemen kylässä.

Opas tulee mukaan bussiin kiertoajelupysäkiltä Kauppatorin rannasta. Kierroksella tutustutaan ensin Kajaanin keskustan nähtävyyksiin ja Eino Leinon muistomerkkiin. Matka jatkuu Leinon kotiseudulle Oulujärven rantamaisemiin Paltaniemelle. Kierroksella vieraillaan vuonna 1726 rakennetussa Kuvakirkossa ja Keisarintallissa, joka on muistona keisari Aleksanteri I:n vierailusta. Vanhan Hövelön mukaan rakennettu Eino Leino -perinnetalo vihittiin käyttöön vuonna 1978.

Leino-talolta avautuvat Leinolle tärkeät Oulujärven maisemat. Talolla on kesäisin kahvio, kesäteatteri sekä Lönnrot ja Leino -valokuvanäyttely.

Kierroksen lopuksi palataan keskustaan ja tutustutaan Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskukseen, johon kuuluvat musiikkiopisto, kansalaisopisto, kongressi- ja konserttisali sekä hotelli Scandic Kajanus ja vesiliikuntakeskus Kaukavesi.

Opastuksen kesto on 3 tuntia.