Hyppää sisältöön

Susisafari

Sissilinna, Asemakatu 6, 87100 Kajaani
+358861552244
Koe yöllinen kaupunki susilauman jäsenenä! Susisafari -teoksessa sivistynyt kaupunkitila ja kesyttämätön luonto kohtaavat yöllisessä vaellusesityksessä.

Vaelluksen aikana osallistujat vaeltavat susilaumana kaupunkitilassa. Pääosassa on susi: hahmo, jonka ristiriitaisuus ei ole pelkästään vertauskuvallista. Susi on sosiaalisesti kehittynyt laumaeläin ja toisaalta yksi historian vihatuimmista olennoista. Miten ihmisen ja suden välinen konflikti peilautuu ihmisten välille? Kysymys on oleellinen maailmassa, jossa vihasta on tullut voimakas poliittinen motiivi.

Esityksessä tutustutaan kaupunkitilaan uudesta näkökulmasta, villin ja sosiaalisen pedon aistien kautta. Esitys alkaa Susikoululla, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan suden käyttäytymiseen.

Esitysvierailua on tukenut Uudet klassikot -rahasto.

Toisissa tiloissa on helsinkiläinen esitystaiteen kollektiivi, jonka toiminnan ydin on kollektiiviset ruumiilliset harjoitteet, joiden avulla päästään kosketuksiin ihmisille vieraiden olemis- ja kokemusmuotojen kanssa, eli vierailemaan ”toisissa tiloissa”. Kollektiivi on vuosien varrella kehittänyt yli 200 harjoitetta ja esittänyt ja opettanut niitä lukuisissa osallistavissa esityksissään ja työpajoissaan lukuisilla festivaaleilla ja tapahtumissa. Harjoitteiden pohjalta kollektiivi on valmistanut yli 20 eri teemallista esityskokonaisuutta, joista Kajaanissa tullaan näkemään 2024-2025 Uudet klassikot -rahaston tuella Porosafari, Susisafari ja Suuri Koralliriutta.

30.11.2024 klo 1923
Esityksen kokoontuminen Sissilinnassa
Suosittelemme yli 16-vuotiaille.
Lippu sisältää vaellusmuonituksen.