Hyppää sisältöön

Päiväretki tarunhohtoiseen Ärjänsaareen

Ruunaniementie 70, 87800 Kajaani
+358503403013
Vietä kesäinen päivä paratiisisaarenakin tunnetussa Ärjänsaaressa. Ärjän upeat hiekkarannat, korkeat rantatörmät ja mäntykankainen maisema ovat unohtumattomia elämyksiä!

Kesäpäivä Ärjänsaaressa sujuu nopeasti meloen kajakilla tai SUP-laudalla, retkeillen, geokätköjä etsien, poluilla juosten, uiden tai vain lepäillen upeilla hiekkarannoilla auringosta nauttien. Innokkaimmat vuokraavat pyörät ja kiertävät saaren.

Välillä voit käväistä rapsuttelemassa Ärjänsaaren lampaita, jotka ovat saaressa kesätöissä 6.6-15.8.2022 välisenä aikana.

Ärjänsaari on osa Rokua Geoparkin harjumuodostelmaa, joka ulottuu aina Lieksasta Hailuotoon saakka. Paluukuljetus Ärjänsaaresta lähtee 5 tuntia lähtöajan jälkeen. Esimerkiksi lähtö klo 10 Kajaanin Ruunaniemestä ja paluu klo 15 Ärjänsaaresta. Venematkan pituus on noin 4 km ja kestää noin 5 -15 min sääoloista riippuen.

Ärjänsaaressa palvelee kesäisin kesäkahvila. Kahvilassa on tarjolla kahvia, munkkeja, jäätelöä, virvoitusjuomia ja makeisia. Kahvilasta voit myös vuokrata SUP-laudan, kajakin tai polkupyörän. Tarkista kesäkahvilan aukioloajat.