Hyppää sisältöön

Musiikkikaupunki Kajaani -kierros

Kauppatori, Kajaani
+358445005276
Kierroksella tutustumme Kajaanin musiikkielämän historiaan ja nykypäivään.  Kerronnan lomassa kuulemme monenlaista musiikkia. Vuonna 1957 perustettu Kainuun musiikkiopisto järjestää musiikin ja tanssin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta Kainuun kunnissa. Käymme musiikkiopistolla Kaukametsässä.

Seminaarin piirissä tapahtui musiikin nousu 1950-luvulla, jolloin musiikin lehtorin virkaan tuli Eero Sipilä. Hän oli ennen kaikkea kuoromies ja urkuri, jonka johdolla perustettiin maankuuluksi kohonnut Kalevala-kuoro. Hän oli myös säveltäjä.

Nuorison parissa on suuriarvoista työtä tehnyt Linnan lukion musiikin lehtori Gudrun Kämäräinen. Hänen ohjauksessaan on myös musiikkiopiston lapsikuorotoiminta lähtenyt käyntiin

Kajaanin Mieslaulajat perustettiin vuonna 1923, ja sen ensimmäiseksi johtajaksi tuli Eero Korte.

Kun Kainuun prikaati perustettiin, sen yhteyteen saatiin 1963 Varuskuntasoittokunta, joka vaikutti elvyttävästi Kajaanin muuhun musiikkielämään.

Tanssipaikkoja oli Kajaanissa aikoinaan useita. Oli Työväentalo, Sampola, Karanka, Huvipuisto ja Kansanpirtti, jossa tansseja on nykyisinkin.

Musiikkikaupunki Kajaani -kierroksen tilaukset ja varaukset- sekä hintatiedot sähköpostitse Kajaanin Matkailuoppailta. Kierroksen kesto noin 2h.