Hyppää sisältöön

Rehjansaaren lammaspaimenviikot

Rehjansaari, Nuasjärvi, Kajaani
050 340 3013, 050 32 777 09
Rehjansaaren Toivolan tilalle haetaan lammaspaimenia kesäksi 2024. Paimenviikko alkaa lauantaina ja päättyy seuraavana lauantaina. Lammaspaimenviikot arvotaan niille ilmoittautuneiden hakijoiden kesken. Ilmoittautuminen on päättynyt 29.2.2024.

Kainuu, tuo Kalevalan synnyinseutunakin tunnettu alue kätkee helmoihinsa Rehjansaaren. Nuasjärveltä kohti Kajaania virtaavan veden keskelle kohoaa saari, jonka kirjailija Elias Lönnrot on 1800-luvulla omistanut.

Rehjansaaren muokkaamaton luonto ottaa retkeilijät vastaan avosylin ympärivuoden.

Roskattoman retkeilyn periaatetta kunnioittaen saari on avoin kaikille luonnon ja veden äärellä olostaan nauttiville retkeilijöille. Saari on kooltaan n. 30 ha, jossa rantaviivaa n. 4 km.

Rehjansaari on helposti saavutettavissa, sijaiten vain muutaman kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Matkasitpa saareen meloen, veneillen tai talvella vaikka hiihtäen avautuu kaunis Rehjan selkä eteesi joka vuoden aika lumoavan kauniina. Kaukana horisontissa siintävät Vuokatin vaarat.

Aikanaan näillä vesillä matkasivat myös tervansoutajat arvokkaine lasteineen, matkalla kohti Oulua.

Mikä on lammaspaimenviikko?

Lammaspaimenten päivittäisiin askareisiin kuuluu lampaiden laskemista, lampaiden vesiastioiden täyttämistä niiden hyvinvoinnin tarkkailua ja tietysti loputon määrä paijaamista ja rapsuttelua.

Paimenviikot ovat:

1.-8.6.
8.-15.6.
15.-22.6.
22.-29.6.
29.6.-6.7.
6.-13.7.
13.-20.7.
20.-27.7.
27.7.-3.8.
3.-10.8.
10.-17.8.
17.-24.8.
24.-31.8.

Paimenviikon hinta sisältää edestakaisen venekuljetuksen saarelle Pyörteen tilalta, Kajaaninjoen varrelta (Kuurnantie 85) enintään 6 henkilölle. Kuljetus lähtee lauantaisin klo 14. Paluukuljetus Rehjansaaresta lähtee n. klo 14.30.

Näin lammaspaimenet majoittuvat

Toivolan tilalla paimenilla on majoituskäytössä kaksi erillistä mökkiä, Suvimaja ja Valvojien Tupa. Peseytymistä varten käytössä on rantasauna. Mökeissä on kaasulla toimivat jääkaappi ja liesi sekä perusvälineet ruoanlaittoa ja ruokailua varten.

Valvojien Tupa on varustettu 12V aurinkosähköjärjestelmällä, joten kännykät saa ladattua siellä.

Toivolan tilan alueella on kaivo, jossa on juomavedeksi kelpaavaa tarkastettua vettä. Saaren käymälät ovat kompostikäymälöitä.

Saarelle on valmistunut uusia laitureita sekä tulistelupaikkoja, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Polttopuita löytyy tulipaikkojen läheisyydestä.

Toivolan tilan lisäksi saarella on kaksi erikseen vuokrattavaa mökkiä ja muutamia kunnostusta odottavia mökkejä, jotka eivät toistaiseksi ole missään käytössä.

Lammaspaimenilla on mahdollisuus vuokrata soutuvene, venootti tai kajakkeja/kanootti käyttöönsä paimenviikon ajaksi.

Hakeminen 

Rehjansaaren lammaspaimenviikot arvotaan niille ilmoittautuneiden hakijoiden kesken. Ilmoittautuminen arvontaan päättyy 29.2.2024. Arvonnassa onnekkaisiin ollaan yhteydessä 4.3.24 mennessä ja paimenviikko on vastaanotettava 10.3.24 mennessä. Paimenviikko laskutetaan kokonaisuudessaan maaliskuun lopussa.

Lammaspaimenviikot ovat maksullisia. Yhdelle viikolle tulee aina ainoastaan yhden seurueen henkilöitä, eli paimeneksi voi ja saa tulla vaikka yksinään. Paimenia voi olla 1-6 henkilöä. Paimenviikko alkaa lauantaina ja päättyy seuraavana lauantaina.

Arvontaan osallistutaan lähettämällä sähköposti otsikolla Rehjansaaren lammaspaimenviikot 2024 osoitteeseen info@luonnollisesti.fi. Sähköpostissa tulee ilmoittaa oma nimi, puhelinnumero ja viikko/viikot, joiden arvontaan haluaa osallistua.

Lisätietoja antaa Luonnollisesti Oulujärvi joko puhelimitse, sähköpostitse sekä verkkosivujen kautta.