Hyppää sisältöön

Taidekatu Toivo

Kauppakatu 21, Kajaani
Taidekatu Toivo -katugallerian kuukausittain vaihtuvat näyttelyt tuovat elämyksiä Kajaanin ydinkeskustaan. Maksuton ja avoin galleria on kaikkien saavutettavissa ympäri vuorokauden.

Kaupunkikeskustan tyhjien liikekiinteistöjen elävöittäminen on kajaanilaisen paluumuuttajan Jarmo Kaivo-ojan ideasta lähtöisin.

“Tiesin, että kaupungissa on useita eri taidelajien osaajia ja tästä syntyi ajatus luoda yhdessä tyhjien näyteikkunoiden tilalle värejä ja toivoa pursuava katugalleria.”

Taidekatu Toivo haluaa taiteen avulla nostattaa tervettä ylpeyttä kainuulaisuudesta kuten esimerkiksi upeista luontoelämyksistä ja lähiruokaraaka-aineista sekä maakunnan monipuolisesta osaamisesta ja hienoista yrityksistä.

Noin 100 m pitkä Taidekatu Toivo tarjoaa kaupunkilaisille ja turisteille silmänruokaa kahdeksan kuukauden ajan aina kesäkuuhun 2024 asti. Mukana on jo iso joukko innostuneita sekä eri ikäisiä taiteentekijöitä, jotka edustavat mm. floristiikkaa, kuvataidetta, käsityötaidetta,  lavastus- ja somistustaidetta, mediataidetta, pelitaidetta, puuveistostaidetta, sarjakuvataidetta, valokuvataidetta ja valotaidetta.