Hyppää sisältöön

Lönnrotin maja ja yrttimaa

Onnelantie 1, 87100
Tutustu Lönnrotin majaan ja sen vierestä löytyvään yrttimaahan. Lönnrotin majan ja yrttimaan löydät Hotelli Kajaanin pihapiiristä.

Keväällä 2009 Kapsakka Ky:n toimitusjohtaja Kirsi Kilpeläinen esitti idean Lönnrotin majan vieressä olevan yrttimaan kunnostamisesta sekä Lönnrotin majan nostamisesta paremmin esille Kajaanin kulttuurikohteiden joukossa.

Hanke toteutettiin Kirsi Kilpeläisen johdolla Elias Lönnrot -seuran, Kajaanin Kalevalaisten Naisten, Kapsakka Ky:n ja Lumonel-yrityksen yhteistyönä kesän 2009 aikana. Hanketta on myös tuettu Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurin matkailullisen tuotteistamisen rahoituksella.

Lumonelin yrittäjä Heli Pirinen suunnitteli kasvimaan peruskunnostuksen ja istutettavat yrtit. Heli Pirinen on myös laatinut yrteistä aineiston, jossa on kuvaus jokaisen yrttimaan kasvin käytöstä Elias Lönnrotin ja nykyajan ohjeiden mukaan.

Yrttimaasta on muodostunut matkailunähtävyys ja siitä on laadittu erillinen esite, jota myyvät mm. Elias Lönnrot-seura sekä Kajaani Info.